fbpx

led dig själv till framgångEtt tryggt space

Det empatiska ledarskapet är byggt på att varje människa har sin egen styrka, sitt eget syfte och mening. Det betyder att man först har tillgång till sina egna resurser och förmågor och att man vet att syftet med livet är att skapa och göra gott, oavsett om det är för sig själv, för sin familj, för männiksor på sin arbetplats, sin kommun och för världen i stort.

Empatiska och högkänsliga människor har en otrolig förmåga att känna in och att förstå vad andra känner och behöver. Vilket gör att när empatiska ledare kan leda så skapar de ett “safe space” för sig själv, sina medarbetare, anställda, i skolan, i hemmet just för att de ha en stor fömåga att bry sig och ombesörja andras behov. Det ställer stora krav på att de själva ska hålla och kunna ta hand om sig och kunna leda sig själv.

Att leda sig själv innebär att du kan hålla dina egna känslor, kunna utrycka dem och att ta emot andras känslor utan att själv sugas med i andras drama och känslostormar. Man blir alfahonan som håller reda på sin flock, med järnhand, med stort hjärta och empati.

Den emaptiska ledaren kan ha medberoenden som ligger och skvalpar och tar mycket energi för att det finns människor i deras närhet som vill bli hjälpta och vid medbeoende beror det ofta på att hon inte kan leda sig själv och istället har låtit någon annans livsöde bli hennes, och ska rädda denne till priset av henne själv. I längden leder detta till utmattning, psykisk ohälsa och dåligt mående. Det hon behöver göra är att få tillgång till sin egen kraft, till sina livssyften och att vända en stor del av omsorgen hon lägger på andra, till sig själv. Hon behöver ta tilbaka makten över sitt eget liv och och låta dem som hon försöker rädda få tillbaka sitt liv. Känner du igen dig i något av texten eller har funderingar så kika på www.kiahelles.se eller så kan du köpa boken tips från coachen 2, för att läsa mer om det empatiska ledarskapet och varför det är så viktigt, på samma länk.