Drivkrafter och motivation

DSC_0695Har du funderat på vad det betyder när människor säger att deras drivkraft är att bidra till att sprida kärlek till världen. För mig känns det som om det fattas något i den meningen, det fattats energi i det. Som om inte motorn är på eller det saknas motivation. Vad är då motivation enkelt sagt? För mig är den sprungen ur olika känslor, om jag känner mig nere har jag ingen motivation oftast, då vill jag bara må bättre. Förr visste jag inte hur det skulle gå till att lyfta mig själv. Det som fick mig att må bättre var ofta om jag kom i kontakt med en tanke eller ett minne där jag gjort något som jag var stolt över eller någon trevlig och uppskattande människor jag träffat. Det ledde till positiva känslor, och jag började drömma och fantisera om att göra film, skriva en bok…I bland sa människor till mig att jag hade storhetsvansinne. Och  så kände jag mig som Ior igen.

– Det är ingen ide, det är ändå ingen som gillar det jag säger. Men nu är jag något på spåren, känslor visar om mina behov är tillgodosedda eller inte. Dvs om jag tar hand om mina behov så ökar mitt välbefinnande och jag blir gladare och mer nyfiken. Då kan jag uppfylla mina andra behov av gemenskap, kreativitet och börja utforska möjligheterna till det jag fantiserade om, tex hur skriver man en bok. Och så tar jag reda på hur man gör det, tar fram datorn och börjar skriva.  Så när jag tar hand om mina behov höjer jag min energinivå. När mina behov är tillgodosedda kan jag få kontakt med mina drivkrafter. För att få en hint vad mina drivkrafter är kan jag svara på frågor som tex vad gör dig arg, vad retar dig på hos andra? Att bidra till att sprida kärlek i världen kan var din livsintention, det uppdrag som din själ har haft hela tiden. Så vad väntar du på, det är bara att börja lyssna?

Om du gillar blogginnehållet så dela gärna.

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4/VbdrEYm0ssIA0Ufw0gW2iIORIPaRuFCzftvY_7cOPms